UUTISIA 2013

23.12.13

Tämä tapahtumarikas vuosi vetelee viimeisiään ja on aika rauhoittautua viettämään joulua. Toivotan lämpimästi kaikille ystävilleni, koiratutuilleni, kissakaverilleni, kasvateilleni rauhallista ja mukavaa joulun aikaa. Ensi vuonna taas tapaamme uusien kuvioiden merkeissä.

Alla kuvat kahdesta kasvatistani
Oikealla Vicky tyttönen isänsa ja Bamsen kanssa. Kiitos Lotta aivan upeasta kuvasta. 
Vasemmalla puolestaan Luka, "isoveljensä" Jepen kanssa, kuva on Marikan lähettämänä. Molemmat kuvat ovat Monna Rantasen käsialaa.

Bamse, Vicky ja Capo

Jeppe ja Luka

Inka 8 kk

15.9.13

Näyttelyturnee jatkuu. Viikko sitten Vantaalla.. Ewe oli irlantilaistuomarin arvioimana ERI, VAK-4 kera SA:n j ja tänään Porvoon tuomisina ERI . Inka puolestaan ei viime viikolla miellyttänyt tuomaria ollenkaan ei myöskään saaden ainoastaan arvostelun. Tänään Porvoossa Rainer Vuorisen tuomaroimana puolestaan KP sekä ROP-pentu.. Kiitokset Millalle Inkan esittämisestä.

Ensi viikonloppu vierähtääkin pentuja luovuttaessa samalla kun Milla händläilee Inkaa Tuuloksessa sekä lauantaina että sunnuntaina.
26.8.13

Pitkästä aikaa olemme päässeet pyörähtämään näyttelyissäkin. Ewen korvakarvattomuus on herättänyt hilpeyttä kanssakilpailijoissamme sekä kehäsihteeristössä. Sen verran aktiivinen tuo parturimme Inka on ollut. Ohessa muutamia tuloksia.

3.8.13    Tuomarinkylässä Inka oli baby pentujen 2. ja sai  KP:n Marja Kuritun tuomaroimana
17.8.13   Kouvolassa Inka pentuluokan 3.s kera KP:n ja Ewe sai valioluokassa ERI:n ja oli kilpailuluokan                  4:s. tuomarina Tarja Löfman
24.8.13   Tervakosken kv näyttelyssä Inka sai KP:n ja oli ROP-pentu ja korvakarvaton Ewemme sai ERI:n,       oli luokkansa 2 kera SA:n . sekä paras narttu 4. Tuomarinan oli Sue Terry Briteistä
25.8.13   Kaivarin erikoisnäyttelyssä Inka hienosti pentuluokan kakkonen kera KP:n ja Ewe sai puolestaan                 laatuarvosanan Erinomainen. Inkan arvosteli Rainer Vuorinen ja Ewen Peter Towse Englannista

Kuva: Aliina Raunio

Inka Tervakoskella ROP-pentu

24.7.13

Kuukausi sitten vielä kasvateltiin vatsaan, ja nyt nuo "kasvatuksen tulokset" möyrivät pentulaatikossa. Lisää Pentujen omalla sivulla Heta ja Capo

4 viikkoa odotusta

23.6.13

Tästä se vatsan kasvatus lähtee...
Heta ultrattu hyvin tiineeksi. Lisää tulevista pentusista löytyy Pennut osiosta Heta ja Capo. Alustavia varauksia pentusista otetaan vastaan.

Kuvassa näkyy hyvin Hetan asenne "vie nyt se kamera sinne jonnekin.... "
13.6.13

Käväisimme Ewen kanssa luonnetestissä. Tulos oli hyvin ennustettavissa oman rojaalimme tuntien. Tässsä kuitenkin vielä virallinen selvitys.

Toiminta kyky:  Kohtuullinen
Terävyys: Pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: Haluton (ei taida Ewestä olla vahtikoiraksi :D )
Taistelutahto: Pieni
Hermorakenne: Hieman rauhaton
Tempperamentti: Kohtulllisen vilkas
Kovuus: Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: Hyväntahotoinen, luoksepäästävä avoin
Laukaisupelottomuus: Laukausvarma
Yhteispisteet 123

Ewe tassutteli koko testin omalla itsevarmalla tyylillään. Mitään se ei pelkää, mutta eipä sitä paljon myöskään kiinnosta mitkään kolisevat tynnyrit tai kelkat. Laukauksesta tuomari sanoi, että on sillä selvästi korvat päässä, mutta eipä sitä juuri kiinnosta. Eli varsin hyvä tulos cavalierille.

INKA BIS-3 palkintoineen

24.5.13

Heta on astutettu Capolla (Pilliwink's Lucky Man In Me om. Lotta Allén-Ollas) ja mahdollisten pentujen odotetaan syntyvän heinäkuun loppu puolella viikolla 30. Tulevalle pentueelle on avattu oma sivu, jossa enemmän tietoa asiasta.

Inka kävi debytoimassa Match Showssa 19.5.13 Sahaajankadun kentällä. Tulos oli ei sen enempää tai vähempään kuin pienten pentujen punaisten ykkönen sekä koko Match Show BIS-3.


13.5.13

Viime perjantaina jouduimme tekemään raskaan päätöksen Lissun suhteen. Pahentunut haiman vajaatoiminta yhdistettynä nivelrikkoiseen lonkkavikaan, vei voiton suurpedostamme. Rauhaisaa matkaa sateenkaarisillalle rakas kotipetomme
8.3.13

Viimeiseen pariin viikkoon mahtuu paljon tapahtunutta, mutta tärkeimpänä ensin on Inkan saapuminen  laumaamme. Inka on hartaasti odottamamme cavalier vahvistus Magnumin kennelistä. Lisää tietoja neitosesta löytyy hänelle avatuilta omilta sivuilta.

Matkalaiset Heta ja Hessu


Lisäksi olemme reissailleet näyttelyiden tiimoilta Heta kanssa. 
23.-24.2. pyörähdimme Minskissä suomalaisvahvituksena Hetan Hessu veli mukana. Maine ja kunnia jäi saavuttamatta, tuloksena Hetalle avoimen luokan ERI 4 ja ERI 3. Kyllä on mukava matkustaa ajoittain haastavissakin olosuhteissa kahden erittäin hyvin käyttäytyvän koiran kanssa.

Heta

2.-3.3.13 pyörähdimme Hetan kanssa Tallinnan kansallisessa näyttelyssä. Lauantaina Heta oli hienosti Paras Narttu 3, sertin mennessä kuonon vierestä. Sunnuntaina oli tyytyminen tuomarin arvioon Erittäin Hyvä. Ulkomaan reissailut jäänevät toistaiseksi tähän. Seuraavassa olisi suunnitteilla ensimmäinen Höwelinan pentue Hetan seuraavasta juoksusta... mutta palaillaan siihen kun se on ajankohtaista.

12.2.13

Kävimme tammikuun lopulla pikkukoirien kanssa Monna Rantasen studiolla kuvattavana. Monna hoiti osuuten sa varsin mallikkaasti ja kuvasatoa voi ihailla Ewen, Hetan ja yhteisiä kuvia albumeista

Ewe ja Hetai

11.1.13

Jos näin alkajaisiksi vetäisi hiukan yhteen mennyttä vuotta.
Heta täytti velvollisuutensa Lawliers kennelille ja pyörätti maailmaan viisi suloista ruby pentua ja siirtyi tämän jälkeen omistukseemme. Virallisesti Heta on yhteisomistuksessa tyttäreni Kiian kanssa.
Ewelle puolestaan meinasi käydä hullusti pentujen saantihommissa kun tuo yksi pentu kuoli kohtuun ja emon henkikin oli hiuskarvan varassa. Onneksi saimme kuitenkin pitää kaunottaremme.

Näyttelysaralla ei tänä vuonna mainetta ja kunniaa juurikaan saatu. Isoin osa vuottahan kului Hetan karvojen kasvatteluun pentujen jälkeen. Suurin saavutus taisi olla Ewen VSP saavutus tuossa suuressa Jyväskylän KV näyttelyssä lokakuussa. Kaiken kaikkiaan siellä oli cavaliereja lähemmäksi paria sataa.

Ja sitten tämän vuoden suunnitelmiin. Tämän vuoden suurin tapahtuma (toivottavasti) tulee olemaan ensimmäisen Höwelinan pentuee syntyminen. Asian tiimoilta on jo luotu yhteyksiä, mutta palaillaan siihen hiukan lähempänä ajankohtaa. Tätä ennen katsotaan mitä näyttelyrintamalla olisi tuolle Hetalle tarjota.