Suomi 100-pentue

Höwelinan Willan Louhi

Höwelinan Wetten Ahti

Höwelinan Winha Sampo

10.1.2018

Pentulassa kaikki hyvin. Ipanoilla ikää 5 viikkoa ja ruokaharjoittelut täydessä käynnissä. Penturuokaa opetellaan syömään mutta Inka-mamman maitokin maisuu vielä. Ulkona ipanat ovat päässeet käymään muutaman kerran ja varsin reippaasti moiseen touhuun suhtautuneet.

Pennut ovat saaneet viralliset nimensa. Nimet kulkevat Suomi 100 teemalla, johtuen pentujen syntymän ajankohdasta. Nimet ovat suoraan Kalevalasta höystettynä tupla W:llä.

Molemmat urokset ovat kohdanneet tulevat perheensä. Bläkkäri: Höwelinan Wetten Ahti tulee muuttamaan Inkan vuosi sitten saaman Kunkku pojan, Papun (H.Kaarle Kustaa) luoksen. Jatkossa poikaa tullan kutsumaan Topiksi.

Nuori ruby herra eli Höwelinan Winha Sampo tulee saamaan kutsumanimekseen Ludde ja muuttaa Kauniaisiin erittäin viehättävän pariskunnan eläkepäivien iloksi.

Ei lienee vaikea arvata että tyttö jää kotiin. Viralliselta nimeltä tämä tomera neito on Höwelinan Willan Louhi ja tulee tottelemaan (toivottavasti) nimea Kaya.

Pennut 3 vkoa

25.12.17

Joulu sujunut varsin mallikkaasti pentulassa. Pennut opettelavat koiran elämisen taidon alkeita ja ensimmäiset haparoivat askeleet otettu. Myöskin murinan alkeita laatikosta silloin tällöin kuuluu. Ipanat täyttävät huomenna kolme viikkoa ja painoa pennuille lähes kilo/pentu. Ensimmäinen mani- ja perikyyri tehty. 

Manu

Halonen

Urkki

17.12.17

Pentulootassa kaikki hyvin. Työnimet pennuille annettu Suomi 100-teeman mukaisesti pressa hengessä. Inkan ipanat kasvavat kohisten. Painoa on tullut rutkasti lisää joka ipanalle ja pennut ovat aukaisseet silmänsä. Inka pentuineen siirrettiin alakerran tiloista ylös muun laumamme seuraan. Pennut ovat toki vielä pentulaatikossa aitauksen ympäröimänä ja näin ollen rauhoitettu muilta eläimiltämme. Pennut ovat alustavasti varattuja, joten kyselyjä en ota enää vastaan. Kuvat Eetu Mustonen

Urkki 2 viikkoa

Manu 2 viikkoa

Halonen 2 viikkoa

5.12.17 Pennut ½ vrk:ta

6.12.17

Inkan ja Robin pennut syntyivät aamuyöllä 5.12.17. Synnytys sujui hyvin ja pennut ovat varsin pontevia.
Pentuja syntyi kolme kappaletta. Uroksista ensimmäisenä päivän valon näki black and tan pentu. Sen jälkeen ruby uros ja viimeisenä ruby narttu. Pentulaatikossa kaikki hyvin ja Inka hoitaa trio huolellisesti ja erittäin hyvin. 
30.11.2017

Viimeisiä tiineysaikoja viedään. 
Kävimme Inkan kanssa tänään tiineysröntgenissä ja kolme pentua löytyi. Nyt peukutetaan viimeisille metreille että loppuodotus ja synnytys sujuisivat hyvin.

Vrk 54

3 "ruotoa"

Kuva Eetu Mustonen

Kuva: Mae Tapio

Inka kävi syksyllä moikkaamassa aivan upea luonteista herraa nimeltä Robin. Tuloksena tästä tapaamisesta meille on tulossa pentuja.

Molemmat vanhemat on tutkittu sydämen, silmien ja polvien osalta terveeksi.
Inka on geenitestattu kiharakarvaisuuden ja kuivasilmäisyyden osalta terveeksi samoin kun Episodic Fallingin osalta. Robinin vanhemat on testattu terveiksi, joten pennut tulevat olemaan näiltä osin terveitä.
Molemmat koirat ovat myös MRI-kuvattuja
Inka tuloksella SM1b ja Robin SM0b

Tulevien pentujen sukutaulun löydät täältä

Yhdistelmä on cavalieryhdistyksen jalostustoimikunnan hyväksymä ja täyttävät jalostusohjesäännön
Pennut tullaan luovuttamaan uusiin koteihinsa 8 viikkoisina, eläinlääkärin tarkistamina ja sirutettuina ja ne tullaan rekisteröimään sekä saavat Suomen Kennelliiton rekisteritodistuksen. Lisäksi niistä tullaan laatimaan kirjallinen Suomen Kennelliiton kauppasopimus. Suosittelen lämpimästi tutustumista Suomen Cavalieryhdistyksen pentuoppaaseen.