Janen ja Robinin pentu HÖWELINAN UNIIKKI

24.2.2020
Janen ainokainen tulee samaan viralliseksi nimekseen Höwelinan Uniikki. Uniikki myös tavannut tulevan perheensä ja saanut heiltä kutsumanimekseen Sander.


Sander on kasvanut kohtisten ja nyt eilen neljä viikkoa täyttänyt ipana painaa yli 1400 g. Koska pentue sisaruksia ei ole, on Sander päässyt tutustumaan ja aloittelemaan leikkimistä meidän nuorten kanssa. Kaikki osapuolet ovat varsin innoissaan moisesta.

Tänään myös pääsi aloittelemaan siirtymistä pois mamman maidolta ja sai mehevän jauhis-kermaviili aterian ensimmäistä kertaa. Sander oli varsinainen luonnonlahjakkuus. Ensimmäisestä nuuhkaisusta tajusi jutun juonen ja söi yksinkertaisesti kuppinsa tyhjäksi ilman mitään apuja.

31.1.20
Jansku kävi viikkoa ennen odotettua synnytystä tiineysröntgeni. Kauheksi kuvassa näkyi vain yksi iso pentu.
Kauhukuvista huolimatta Jane synnytti pentunsa itsenäisesti ja ilman mitään draamaa.
Pentu painoi syntyessään 300 g. Emo ja pentu voivat molemmat erinmomaisesti. Pennun työnimi on Unski.

Jane pääsi loppu syksystä vierailemaan Ramsanin kennellissä Robin herran vieraana. Reissun tuloksena on Jane ultrattu tiineeksi ja pentuja odotetaan syntyväksi tammikuun loppupuolella.
Mahdollisia varauksia otan vastaan sitten kun pennut ovat syntyneet ja näen entä pentujen alkutaival lähtee sujumaan toivotulla tavalla.

Molemmat vanhemmat on tutkittu terveeksi sydämen, polvien ja silmien osalta. Jane on geenitestattu kuivasilmäisyyden ja kiharakarvaisuuden osalta terveeksi ja Episodic fallingin-syndrooman osalta kantajaksi.
Robin puolestaan on vanhempiensa osalta terveeksi, joten mahdolliset pennut tulevat olemaan näiltä osin terveitä.
Lisäksi molemmat vanhemmat ovat sydänultrattu terveiksi sekä MRI kuvattu tuloksella SM0 b.

Tulevien pentujen sukutaulun löydät täältä

Yhdistelmä on Cavalieryhdistyksen jalostustoimikunnan hyväksymä ja täyttää myös jalostusohjesäännön.

Pennut tullaan luovuttamaan uusiin kohteihinsa 8 viikkoisina eläinlääkärin tarkistaman, sirutettuna, madotettuna useaan kertaan ja ne tullaan rekisteröimään Suomen Kennelliittoon ja saavat rekisteritodistuksen. Lisäksi niistä tullaan tekemään Suomen Kennelliiton virallinen kauppasopimus.

Cavalieria harkitseville suosittelen lämpimästi tutustumaan Suomen Cavalierkingcharlesinspanieliyhdistyksen pentuoppaaseen.


LAWLIERS TO BE NUMBER ONE

RAMSAN XANDOR