Uutisia 2012

Kuva; Tuula AronenKuvateksti

17.11.12

Viime viikonloppuna koimme häikäiseviäkin hetkiä Jyväskylässä. Lauantaina erikoisnäyttelyn tuomari Town Ken arvosteli Hetan ERInomaiseksi ja Ewe puolestaan oli Valio narttujen toinen kera SA:n. Sunnuntain kansainvälisen näyttelyn tuomari puolestaan piti Heta EH:n (erittäin hyvä) arvoisena mutta hurmaantui Ewestä täysin. Ewe oli valio narttujen ykkönen, sai SA:n ja CACIB:n sekä oli VSP. Upea päätös mukavalle viikonlopulle.

EWE

22.10.12

Syksyn tultua saapuu myös kylmät ja kuraiset kelit. Kävimme pikkukoirien kanssa viettämässä Kuusamossa syyslomaa myös vaelluksen merkeissä. Valitettavasti ihan ruska-aikaan emme onnistuneet lomaamme osuttamaan, mutta hyvät ja kauniit ilmat meitä suosivat. Mukavaa meillä kyllä oli. Lisätty kuvia reissulta kansioihin.

HETA

Lisäksi kävimme vaeltamassa parillakin eri reitillä ja tuli jälleen todistetuksi että cavalieristä ei kyllä puhti lopu. Kiersimme tuon kuuluisan "pienen karhunkierroksen" ja meidän ihmisten reitin pituudeksi tuli n. 12 km niin Heta puolestaan "vaelsi" todennäköisesti lähemmäksi 50 km. Uskomaton mimmi. Ei Ewekään pahasti häviä, mutta kyllä tuo Hetan eläväisyys vaan on niin omaa luokkaansa.
27.8.2012

Virallinen näyttelykausi Ewen kohdalla avattu. Kävimme lauantaina 25.8:tta Tervakosken kv näyttelyssä. Ewe oli valioluokan ERI, kilpailuluokan 3:s ja sai SA:n. Sunnuntaina puolestaan olimme Kaivopuiston erkkarissa niin monen muun kanssa. Tuloksena ERInomainen ilman sijoitusta.

23.8.12

Syksyn saapuessa ennen virallisia näyttelyitä olemme harjoitelleet niin näyttely- kun agility puolellakin. Ohessa kuvia sekä Ewen että Hetan suorituksista. Hetan agility kuvat ovat Keiti Kalnitskin kamerasta, kun puolestaan Ewen kuvista vastaa Mari Hundanmäki.

Vas. Milla ja Heta oik.Tuula ja Ewe

7.7.12

Laumamme on täysilukuinen jälleen. Heta kotiutui tänään Lawliersista ja siirtyy sen myötä myös meidän omistukseemme. Hetan omistajuus tulee virallisesti olemaan yhteisomistus tyttäreni Kiian kanssa, jonka koira Heta varsinaisesti on.
29.6.2012

Ei mennyt Ewen synnytys oppikirjojen mukaan.  Kun pentua ei alkanut kuulumaan, käyttivät kasvattajat Ewen eläinlääkärissä jossa röntgenissä todettiin että pentu väärässä asennossa. Leikkuu hommiksi meni. Keisarinleikkauksessa kuitenkin kävi ilmi, että ainokainen pentu oli jo tovin ollut kuolleena kohdussa. Ewe palautuikin kotiin toipumaan koettelemuksestaan. Tällä hetkellä kaunottaremme voi olosuhteisiin nähden hyvin, eikä meinaa millään ymmärtää että kaikennäköinen hyppiminen on kielletty.

Ewe valkoissa bodyssaan

Muuttava Ewe mamma

15.6.2012

Pikkukoiraton kausi perheessämme alkoi. Ewekin muutti tänään kasvattajien luokse Heta siskonsa lailla. Viikon päästä pitäisi Ewen ainokaisen syntyä, ja nyt totutellaan uuteen ympäristöön. Tosin tässä kuvassa oli kovasti lähdössä mielummin Italiaan kanssamme kuin Mankkaalle...

Pääsimme myös moikkaamaan Hetalaista kera suloisen kolme viikkoisen ruby viisikon. Miten ihanilta pennut tuoksuivatkaan. Eihän tässä enää kovin montaa hetkeä kulukkaan, kun Heta jo kotiutuu ja siirtyy virallisesti omistukseemme. Mutta pennut olivat kertakaikkiaan suloisia.

Kuva J & R Lehessaari, pennut vajaa vuorokauden

26.5.11

Saimme iloisia uutisia Lawliers-kennelistä. Hetamme oli pyöräyttänyt aamuyöstä viisi suloista pentua. Pennuista kolme on narttua ja kaksi urosta. Synnytys ja pentujen hoito (ainakin tällä hetkellä) kuuleman mukaan sujuu varsin mallikkaasti. Hetasta on pikkuhiljaa kasvanut oiva mamma, kaikesta vauhdista ja sähellyksestä huolimatta.

Mammat, ei niin joka karva ojennuksessa

22.5.12

Ewelina käväisi LAWLIERS-kennelin Jaakon ja Reetan toimesta kosioreissulla peräti Norjassa saakka. Sulhasena kaunottarella on            Bonitos Companeros Polish Gold.
Reissu on tuottanut tulosta ja Ewe on ultrattu kantavaksi. Pentue tulee syntymään ja kasvamaan LAWLIERSien hellässä huomassa. Pennuista lisää heidän kotisivuillaan.

Hetan pentujen lukumäärä on tarkentut röngenissä, mutta pidetään tämä vielä salaisuutena ja katsotaan mitä tuleman pitää...
Synnytyksen ajankohtahan voi olla koska tahansa.
17.5.12

Heta siirtyi tänään Lawliersin hellään huomaan valmistautumaan pentujensä syntymään. Aikaa tuohon h-hetkeen on reilun viikon verran ja toivotaan että kaikki sujuu mallikaasti. Vatsaa neitoselle on kertynyt vallan mahtavasti ja hiukan tukalalta tuo Hetan olo ajoittaain vaikuttaa... tosin vauhtia ei tuo vatsan kasvu ole hillinnyt pätkääkään

Reilu 3 viikkoa odotusta vielä jäljellä

5.5.12

Hetalla alkaa jo vatsa näkymään selvästi. Vauhtia tuo ei ole hidastanut pätkääkään. Millainen äitikoira moisesta "häslästä" mahtaa tullaakkaan? Vielä pari viikkoa, niin Heta muuttaa LAWLIERS-kenneliin mammalomalle.

Ultra kuva,


30.4.12

Hetan kanssa kävimme ultrassa ja pentusiahan sieltä löytyi. Tämä oli arvattavissa tuon vauhtihirmun muuntautuessa yhtä-äkkiä hellyydenkipeän sylikoiran rooliin.

26.3.12

Hetan on tullut aika täyttää sijoitusehtonsa. Neitokainen on kohdannut komean cavalier herran Dannyn (Harana Rock Music) maaliskuun lopulla. Pentujen odotetaan syntyväksi toukokuun loppu puolella. Pennut syntyvät ja kasvavat LAWLIERS-kennelissä. Lisää pennuista löytyy heidän kotisivuiltaan. Käy kurkkaamassa tästä.


20.3.12

ewe_ja_tuula__3.sija.jpgTässä kohtaa on pakko hehkuttaa... Pitkän pitkän harkinnan jälkeen uskaltauduin vihdoin osallistumaan Ewen kanssa epävirallisiin mölliagilitykisoihin. Tulos oli yllättävä; viidellä virhepisteellä ja toiseksi parhaalla ajalla sijoituimme Ewen kanssa luokkamme kolmanneksi. Näinköhän tästä alkaa kaunottaremme agility ura?                    


Kuvan on ottanut Mari Huhdanmäki